Ons team van vaste begeleiders

Timmers PGB kent een zo vast mogelijk team van begeleiders met ieder zijn of haar eigen specialisatie. Stuk voor stuk betrokken mensen met veel ervaring in het bieden van weekend begeleiding en hoog opgeleid. Alle begeleiders zijn als vanzelfsprekend voorzien van een Verklaring Omtrend Gedrag en opgeleid in EHBO of BHV. Het team begeleiders vormt onderdeel van Psychologen Praktijk Timmers en kan dus ook een beroep doen op die achterliggende kennis.

 

Sanne Kieboom

Sanne Kieboom is HBO pedagoog en heeft daarnaast de opleiding voor Cognitief gedragstherapeutisch Werkster. Ze is betrokken bij zowel de weekenden als vaste begeleidster van de individuele thuisbegeleiding. Daarnaast is ze ook kindercoach binnen Psychologen Praktijk Timmers. 

Sanne is het eerste aanspreekpunt voor al uw vragen rondom ons ervaringsgericht leren aanbod en PGB begeleiding. Zij is verantwoordelijk voor het programma, de organisatie van het weekend en is dan ook 24 uur per weekend aanwezig. Sanne is ervaren in de doelgroep en kan tegen een stootje. 

In haar vrije tijd houdt Sanne zich graag bezig met sporten of een goed boek.

Een extra bonus voor het maken van creatieve groepsprogramma's is haar jarenlange ervaring als lid van scouting. Hierdoor kan zij ook zelf uit haar herinneringen putten hoe je je kunt vermaken met weinig middelen in de natuur met een groep kinderen om je heen. 

 

Wendela van 't Geloof-Timmers

Wendela is al jaren lang betrokken bij Psychologen Praktijk Timmers, als gastvrouw voor de cliënten en ondersteunster van de behandelaren. Al sinds het begin van de weekenden gaat zij mee als 24 uurs begeleidster. Ze kan als geen ander aanvoelen waar de behoefte ligt van de deelnemers. Wendela is verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg voor de deelnemers, eten, drinken, huishouden en dergelijke. Maar ook voor de geestelijke ondersteuning, in die zin dat ze er altijd is als luisterend oor voor als iets moeilijk is, maar ook als sfeermaker en creatief brein in spellen. Je moet van goede huizen komen om Wendela van haar stuk te brengen. Deze rust maar ook vastberadenheid, brengt ook rust wanneer er onrust is bij een deelnemer. 

Wendela is naast haar werkzaam leven ook moeder van twee puberzonen en jarenlang actief geweest op verschillende gebieden binnen scouting. Onder andere hier heeft zij ook haar ervaring opgedaan in de dagelijkze zorg voor grotere groepen kinderen. 

 

 

 

Dagmar Timmers

Dagmar Timmers is praktijkhouder van Psychologen Praktijk Timmers en zo ook het brein achter Timmers PGB en Ervaringsgericht Leren. Hij is opgeleid in K&J Psychologie, neuropsychologie en doordeweeks actief als behandelend psycholoog van ouders, kinderen en volwassenen. Hij is overdag actief aanwezig in de groep en doet alle activiteiten met de deelnemers mee. Juist hierdoor kan hij als gedragsdeskundige ook op een andere manier contact maken met de deelnemers. 

Daarnaast is hij ook opgeleid als instructeur in Ervaringsgericht Leren door Outing Holland, een vorm van actief leren die de grondslag vormt achter ons aanbod. In het weekend is Dagmar actief als sportduiker en als hobbykok. Daarnaast is hij de eigenaar en baas van Morris, de collie die graag mee gaat op weekenden en onderdeel uitmaakt van de huiselijke sfeer (mits dit geen probleem is voor de deelnemers). 

 

Morris

Morris is een schotse Collie, ook wel bekend als een Lassiehond. Hij gaat graag mee op weekenden en zal dan ook geregeld aansluiten wanneer mogelijk. Morris heeft twee functies, hij is ontzettend speels en sociaal maar hij kan ook fungeren als ijsbreker. Kinderen die meer moeite hebben met aansluiting vinden bij leeftijdgenoten vinden vaak goed aansluiting bij het rustige maar betrokken karakter van Morris. Vanuit deze positie is het soms makkelijker om je plekje in de groep te vinden. Morris is als trouwe knuffel een echte allemansvriend die feilloos aanvoelt wanneer een kind onzeker en verlegen is. Hij is bezinnend qua karakter en zal ook niet zomaar naar je toe komen. Maar als jij toenadering zoekt en hij je eenmaal kent dan kan hij eindeloos met je spelen met stokken of een balletje. Of gewoon even op je voeten komen liggen of naast je komen staan voor een aai over zijn kop. 

Soms kan Morris ook helpen wanneer er even een één op één gesprek met de begeleiding wenselijk is. Samen een wandeling met de hond in het bos kan soms zijn wat nodig is om moeilijkere onderwerpen toch bespreekbaar te maken. 

 

Morris gaat alleen mee wanneer het programma en de deelnemers zich hiervoor lenen.